Pečená kachní prsa s jablky,javorovým sirupem a jablečnou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 ml Džus jablečný
  • 0.5 kávová lžička Sirup javorový
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Skořice mletá
  • 4 ks Kachní prsa
  • 5 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 1 polévková lžíce Olej avokádový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 955.8 mg
  • Vláknina 32039.8 mg
  • Vitamín A 32039.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůži na prsou důkladně propíchneme vidličkou, přelijeme vroucí vodou a necháme oschnout. V pánvi, nejlépe silnostěnné a nepřilnavé pomalu opékáme prsa, nejdřív kůží dolů. Vyndáme a osolíme.

  • 2

    Jablka nakrájená na plátky rozložíme do zapékací nádoby, vytřené olejem. Posypeme tymiánem, přidáme svitek skořice a poklademe masem, kůží nahoru. Zakapeme sirupem a pečeme v předehřáté troubě

  • 3

    na 190°C 15 minut, maso musí být propečené ale né vysušené.

  • 4

    Hotové rozdělíme na talíře a přelijeme zálivkou smíchanou z

  • 5

    jablečné šťávy, octa, oleje, soli a pepře.

  • 6

    Ozdobíme bylinkami a podáváme s opékanými bramborami.

Komentáře k receptu