Řízky z telecího brzlíku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 437 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 521.7 mg
 - Draslík 787.8 mg
 - Vláknina 799.5 mg
 - Vitamín A 799.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brzlíky povaříme v horké vodě 3 až 4 minuty, ochladíme studenou vodou, vymačkáme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Každý plátek namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a usmažíme na másle. Řízky vyndáme, do pánve přidáme lžíci másla a na něm usmažíme pokrájený zelený chřest.
 - 
                                3
Řízky z brzlíku a chřest rozdělíme na talíře a podáváme.