Řízky z telecího brzlíku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Strouhanka
  • 600 g Telecí brzlík
  • 400 g Chřest zelený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 521.7 mg
  • Draslík 787.8 mg
  • Vláknina 799.5 mg
  • Vitamín A 799.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brzlíky povaříme v horké vodě 3 až 4 minuty, ochladíme studenou vodou, vymačkáme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Každý plátek namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a usmažíme na másle. Řízky vyndáme, do pánve přidáme lžíci másla a na něm usmažíme pokrájený zelený chřest.

  • 3

    Řízky z brzlíku a chřest rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu