Mleté bůčkové řízky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřová plec
  • 300 g Vepřový bok
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 0.14 dl Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 217.2 mg
  • Draslík 368.8 mg
  • Vláknina 1041 mg
  • Vitamín A 1041 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 313 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prorostlý (libovější) bůček a plecko omyjeme a pokrájíme na kostky. Pomeleme ho, dáme do mísy a přilijeme mléko. Promícháme a necháme 1 hodinu odstát.

  • 2

    Pak do bůčku přimícháme sůl, pepř, drcený kmín a chilli. Z masa uděláme placičky silné asi 1 - 1.5 cm.

  • 3

    Placičky obalíme v trojobalu: hladká mouka + vajíčko + strouhanka. Pokládáme je do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova, přibližně 5 minut z každé strany.

  • 4

    Bůčkové řízky podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu