Plněná rajčata skopovým masem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 972 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 62 g
- Sodík 835 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 43.6 mg
- Draslík 1482.4 mg
- Vláknina 25318.2 mg
- Vitamín A 25318.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno. 
- 
                                2Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a krátce orestujeme. Přidáme mleté skopové maso, ochutíme solí, pepřem a špetkou mletého muškátového oříšku. Chvilku podusíme a jakmile se začne maso drolit, přimícháme bešamel a pánev stáhneme z ohně. 
- 
                                3Rajčata u stopky seřízneme, vnitřek vydlabeme a naplníme mletou směsí z pánve. Vyskládáme je do máslem vymazaného pekáčku seříznutou stranou nahoru, zasypeme strouhaným sýrem promíchaným s trochou strouhanky, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme přibližně 1 hodinu. 
- 
                                4Podáváme s opečeným bramborem a ozdobíme posekanou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        