Plněná rajčata skopovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 40 g Strouhanka
  • 400 g Brambory pečené
  • 600 g Skopová plec
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 150 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 16 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 972 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 835 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 43.6 mg
  • Draslík 1482.4 mg
  • Vláknina 25318.2 mg
  • Vitamín A 25318.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a krátce orestujeme. Přidáme mleté skopové maso, ochutíme solí, pepřem a špetkou mletého muškátového oříšku. Chvilku podusíme a jakmile se začne maso drolit, přimícháme bešamel a pánev stáhneme z ohně.

  • 3

    Rajčata u stopky seřízneme, vnitřek vydlabeme a naplníme mletou směsí z pánve. Vyskládáme je do máslem vymazaného pekáčku seříznutou stranou nahoru, zasypeme strouhaným sýrem promíchaným s trochou strouhanky, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme přibližně 1 hodinu.

  • 4

    Podáváme s opečeným bramborem a ozdobíme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu