Chateaubriand s rokfórovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Rokfór
  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 10 g Pažitka
  • 24 ml Olej olivový
  • 12 ml Koňak Armaňak
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 195 mg
  • Draslík 32 mg
  • Vláknina 535.5 mg
  • Vitamín A 535.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bifteky omastíme a opepříme, sůl vynecháme. Necháme odležet při pokojové teplotě.

  • 2

    Pažitku očistíme a nasekáme na drobné kousky, smícháme s rozměklým máslem a rokfórem.

  • 3

    Do směsi přimícháme koňak a pepř.

  • 4

    Bifteky ugrilujeme z jedné strany cca 5 minut (nebo dle požadovaného výsledku), poté otočíme a potřeme rokfórovým máslem. Grilujeme další 3 minuty.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu