Řezy ze svíčkové chateaubriand

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sádlo škvařené
  • 4 ks Hovězí svíčková
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Zelenina kořenová
  • 0.5 ks Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1074 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 97571 mg
  • Bílkoviny 138 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 277.4 mg
  • Draslík 2322.9 mg
  • Vláknina 10300 mg
  • Vitamín A 10300 mg
  • Vitamín B6 3.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 4 cm vysoké. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.

  • 2

    Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 7 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené řezy přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.

  • 3

    Sádlo z pánve odlijeme, přidáme máslo a uvolníme od stěn šťávu, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme.

  • 4

    Při servírování řezy obložíme syrovou zeleninou : ředkvičky, plátky čerstvé okurky, plátky rajčat, v zimě kapie, znojemské okurky, cibulky nebo houby nakládané v octě.

  • 5

    Jako přílohu podáváme opečené bramborové hranolky nebo lupínky nebo smaženou bramborovou slámu a 2 - 3 druhy salátů.

Komentáře k receptu