Pečená telecí játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1000 g Játra telecí
  • 500 g Brambory
  • 80 g Celer bulvový
  • 100 g Majonéza
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Bránice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 729.1 mg
  • Draslík 1090.5 mg
  • Vláknina 5575.6 mg
  • Vitamín A 5575.6 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou bránici namočíme do vody, poté jí vyjmeme a rozprostřeme na pracovní plochu.

  • 2

    Položíme na ni játra, osolíme, opepříme a pečlivě je do bránice zabalíme.

  • 3

    V zakryté nádobě necháme péct při 180 °C cca 60 minut.

  • 4

    Upečená játra necháme vychladnout a poté bránici odstraníme.

  • 5

    Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.

  • 6

    Celer oloupeme a pokrájíme na menší kostičky, také uvaříme v osolené vodě.

  • 7

    Uvařené brambory, celer a jedno vejce rozmixujeme, osolíme a opepříme, smícháme se smetanou. Necháme vychladnout.

  • 8

    Plátky jater servírujeme se zeleninovým pyré a s majonézou.

Komentáře k receptu