Jehněčí játra po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Špagety, Makarony
  • 600 g Játra jehněčí
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 15 g Rozmarýn čerstvý
  • 15 g Estragon
  • 20 g Bazalka
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 586.5 mg
  • Draslík 779.6 mg
  • Vláknina 6349.5 mg
  • Vitamín A 6349.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce, uvařené odložíme stranou.

  • 2

    Játra pokrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, posypeme trochou tymiánu, rozmarýnu a bazalky.

  • 3

    Vše osmahneme na 40 g másla.

  • 4

    Zbytek másla roztavíme, přisypeme zbytek bylinek, dobře promícháme, aby se pokryly máslem. Poté osolíme a opepříme.

  • 5

    Maso servírujeme na uvařených těstovinách přelité omáčkou z bylinek.

Komentáře k receptu