Jehněčí játra na kokosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 ml Kurkuma
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pískavice řecké seno
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Zázvor celý
  • 12 ks Chilli paprička
  • 0.5 ks Kokos čerstvý
  • 2 ks Kari listy
  • 5 ks Kardamom černý
  • 10 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Játra jehněčí
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 463.8 mg
  • Draslík 1215.5 mg
  • Vláknina 29063 mg
  • Vitamín A 29063 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 61.7 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra opláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě. Poté je nakrájíme na kostky a odložíme bokem do původní šťávy.

  • 2

    Červené chilli papričky necháme upéct a následně je rozemeleme s fenyklem. Oloupeme a nakrájíme česnek, cibuli a zázvor. Dužninu z kokosového ořechu nastrouháme a necháme ji louhovat v mléce.

  • 3

    Na pánvi necháme rozpálit olej a cibuli, česnek i zázvor osmahneme, dokud se vše nezbarví do hněda. Následně přidáme kari, směs chilli a fenyklu, kurkumu a pískavici.

  • 4

    Ke směsi přidáme játra a 4 minuty smažíme. Poté zalijeme směs mlékem s kousky kokosové dužniny a octem. Vaříme, dokud není šťáva hustá. Ozdobíme mletým černým kardamomem a podáváme.

Komentáře k receptu