Fazolkový salátek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Čekanka
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 kg Fazolové lusky zelené
  • 9 polévková lžíce Olej olivový
  • 9 polévková lžíce Víno bílé
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 306.7 mg
  • Draslík 721 mg
  • Vláknina 15382.2 mg
  • Vitamín A 15382.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve dáme vařit fazolky, které po uvaření necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím připravíme marinádu. V míse smícháme sůl, pepř, cukr, víno, olej, zázvor a petrželku.

  • 3

    Do vzniklé marinády přimícháme fazolky, celé dáme na 30 minut do chladničky.

  • 4

    Uvařené vejce natvrdo nakrájíme na čtvrtky, papriku na menší kostky a čekanku natrháme. Vše smícháme spolu s fazolkami a můžeme podávat.

Komentáře k receptu