Pikantní rýžový salát s dary moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 10 g Sůl
  • 50 g Petržel - nať
  • 6 g Pepř bílý
  • 100 ml Olej olivový
  • 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 5 ml Tabasco
  • 80 ml Tresť citronová
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 1 balení Mořské plody mix
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 830 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 141.4 mg
  • Vláknina 4322.8 mg
  • Vitamín A 4322.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 2 litrů vody přidáme lžičku soli a 2 lžíce citronové šťávy, přisypeme přebranou rýži a 20-25 minut vaříme na mírném ohni, dokud rýže není měkká.

  • 2

    Mezitím v jiném hrnci vhodíme do vroucí vody mořské plody a vaříme 3 minuty, zcedíme a necháme vychladnout. Zcedíme také rýži, propláchneme studenou vodou a necháme pořádně vykapat. V hlubší míse potom smícháme rýži s dary moře, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje, zakapeme citronem a dáme do lednice vychladit.

  • 3

    Dresink připravíme z prolisovaného česneku, bílého vína, tabasca, worcesteru, 2 lžic citronové šťávy, soli, pepře a jemně nasekané petrželky. Všechno důkladně promícháme a nakonec postupně přilijeme olivový olej. Dresinkem zalijeme salát a můžeme podávat s bagetou a bylinkovým máslem.

Komentáře k receptu