Dušená směs zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kedlubna
  • 300 g Hrášek
  • 150 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 2 dl Jogurt bílý
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 354 mg
  • Vláknina 11406 mg
  • Vitamín A 11406 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a nastrouháme co nejjemněji mrkev a kedlubnu.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo a dusíme zeleninu, přidáme hrášek, trochu vody a dusíme, dokud zelenina nezměkne.

  • 3

    Do hotové směsi zamícháme sůl, kopr, cukr, jogurt, petrželku a pažitku.

  • 4

    Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu