Omeleta s krevetami a bramborovými plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 150 g Moravské uzené maso
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1588 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 2498 mg
  • Bílkoviny 133 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 1363.9 mg
  • Draslík 1995.6 mg
  • Vláknina 20790 mg
  • Vitamín A 20790 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 127 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme brambory a nakrájíme na tenké plátky, osušíme v utěrce a osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova. Krevety vhodíme do vroucí vody, povaříme 3 minuty, zcedíme, necháme okapat. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Na velké pánvi na trošce oleje orestujeme uzené, přidáme krevety a brambory, zalijeme rozšlehanými vejci s nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Osmažíme po obou stranách dozlatova, podáváme např. se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu