Polévka rajská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.5 ks Petržel kořen
  • 1.25 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 880 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 1205.5 mg
  • Vláknina 29629.1 mg
  • Vitamín A 29629.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme a osmahneme na tuku. Přidáme pokrájená rajčata, roztlučená zrnka pepře, bobkový list a vše dusíme doměkka.

  • 2

    Směs prolisujeme, z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme prolisovanou směs, zalijeme polévkou a necháme přejít varem. Polévku osolíme a přidáme cukr a citronovou šťávu.

  • 3

    Pokud nemáme čerstvá rajčata, použijeme při přípravě polévky rajčatový protlak.

Komentáře k receptu