Zeleninová polévka s kuličkami z rýže a drůbežího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Drůbeží maso
  • 100 g Kapusta hlávková
  • 100 g Pórek
  • 200 g Rýže jasmínová
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 755 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1375 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 162.7 mg
  • Draslík 424.7 mg
  • Vláknina 13502.2 mg
  • Vitamín A 13502.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháním rýže, masa a vajec vytvoříme těsto, které podle chuti osolíme, opepříme a vytvarujeme do malých kuliček.

  • 2

    Pórek s kapustou nakrájíme na proužky, mrkev na kostičky.

  • 3

    Do ohřátého drůbežího vývaru vložíme zeleninu a masové kuličky, opepříme, okořeníme tymiánem a oreganem.

  • 4

    Při mírné teplotě vaříme asi 30 minut.

Komentáře k receptu