Salát z divoké rýže s mladou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 150 g Rýže indiánská
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 hrst Špenát listový čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Olej bodlákový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 308.1 mg
  • Vláknina 6224.8 mg
  • Vitamín A 6224.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme podle návodu a necháme na sítu dobře okapat.

  • 2

    Oloupeme kedlubnu a mrkev, nakrájíme je na asi 0,5 cm silné kousky ve tvaru hranolků. Hrášek omyjeme a očistíme. Špenát důkladně propláchneme, necháme okapat na sítu.

  • 3

    Do vroucí osolené vody vložíme kedlubnu a mrkev a asi 2 minuty povaříme. Přidáme hrášek a vaříme další 2 minuty. Poté zeleninu vyjmeme, přendáme ji do síta, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.

  • 4

    Do vroucí vody nyní vložíme špenát a vaříme jej tak dlouho, dokud se zcela nerozpadne. Poté špenát vyjmeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme.

  • 5

    Opláchneme bylinky, dosucha je otřepeme a nasekáme. Promícháme hořčici, citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř a bylinky.

  • 6

    Smícháme rýži se zeleninou, bylinkovým dresinkem a podle chuti dochutíme.

Komentáře k receptu