Rýžový salát s krůtími prsíčky a ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krůtí prsa
  • 400 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 200 g Hrášek mražený
  • 1 ks Pomeranče
  • 0.5 ks Ananas
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Ořechy Kešu
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej mandlový hořký
  • 1 polévková lžíce Voda z pomerančových květů
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 54.8 mg
  • Draslík 1057.9 mg
  • Vláknina 20413.2 mg
  • Vitamín A 20413.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podle návodu uvaříme rýži a necháme ji vychladnout.

  • 2

    Omyjeme, osušíme a na sousta rozkrájíme krůtí prsíčka. Na pánvi zahřejeme máslo a maso na něm z obou stran opečeme dozlatova. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Ve vroucí vodě asi 5 minut blanšírujeme hrášek. Poté slijeme a necháme okapat na sítu.

  • 4

    Oloupeme pomeranč a nakrájíme na malé kousíčky. Ananas oloupeme, odstraníme tuhou střední dužninu, rozkrájíme na kostičky.

  • 5

    Na suché teflonové pánvi opražíme kešu oříšky. Opláchnutou a osušenou bazalku jemně nasekáme.

  • 6

    Smícháme rýži, maso, hrášek, ananas, pomeranč a mandlový olej. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme vodu z pomerančových květů.

  • 7

    Před podáváním necháme krátce odležet.

Komentáře k receptu