Jarní dortík

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mandle
  • 300 g Mrkev kořen
  • 150 g Ořechy lískové
  • 180 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr moučkový
  • 200 g Marcipánová hmota surová
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 balení Potravinářská barva
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1041 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 306.7 mg
  • Draslík 618.8 mg
  • Vláknina 21205.5 mg
  • Vitamín A 21205.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 16.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme mrkev a nastrouháme.

  • 2

    Žloutky s cukry ušleháme do pěny. Přidáme mrkev, mandle, lískové oříšky, skořici a rum.

  • 3

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme do těsta.

  • 4

    Vlijeme do dortové formy a pečeme. Zpočátku přikryjeme alobalem, poté sundáme a dopékáme.

  • 5

    Mezitím zpracujeme marcipán s cukrem. Polovinu marcipánu vyválíme a přeneseme na dort.

  • 6

    Zbylý marcipán obarvíme ze dvou třetin oranžovou a z jedné třetiny zelenou potravinářskou barvou.

  • 7

    Těsto tvarujeme do podoby mrkviček s natí.

  • 8

    Poté je poklademe na dort a dozdobíme čerstvým ovocem.

Komentáře k receptu