Smažené hovězí maso s paprikou na pekingský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hovězí svíčková
  • 115 g Hrachové lusky
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 36.8 mg
  • Draslík 507.1 mg
  • Vláknina 3663 mg
  • Vitamín A 3663 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky a v míse promícháme se sójovou omáčkou, sherry, kukuřičným škrobem a hnědým cukrem. Zakryjeme a necháme cca 30min marinovat.

  • 2

    Na pánvičce rozpálíme slunečnicový a sezamový olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor a za stálého míchání krátce orestujeme. Poté přidáme nakrájené papriky bez semínek, hrachové lusky a na kousky nakrájenou cibulku. Restujeme další cca 3min.

  • 3

    Vmícháme hovězí maso spolu se zbytkem marinády a cca 3-4min osmahneme. Nakonec zalijeme vodou, ústřicovou omáčkou a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Podáváme s vařenými nudlemi.

Komentáře k receptu