Smažené hovězí maso s pastinákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí svíčková
  • 450 g Pórek
  • 350 g Cuketa
  • 350 g Pastinák
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 47.4 mg
  • Draslík 914.1 mg
  • Vláknina 16262.8 mg
  • Vitamín A 16262.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.7 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pastinák oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a opláchneme ve studené vodě. Důkladně osušíme. Maso nakrájíme na nudličky, pórek na silnější plátky, papriku na větší kousky a cuketu na tenké plátky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a nejprve dozlatova osmahneme pastinák. Vyjmeme a osušíme na papírové utěrce. Poté orestujeme masové nudličky a také vyjmeme. Za stálého míchání osmahneme do změknutí česnek spolu s pórkem, paprikou a cuketou. Dle chuti okořeníme.

  • 3

    Do směsi vmícháme maso a omáčku hoisin a vaříme cca 2-3 min. Dochutíme a podáváme posypané pastinákovými nudličkami.

Komentáře k receptu