Zapečené telecí mozečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí mozek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Kapary
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 40 ml Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 675 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 2417.5 mg
  • Draslík 482 mg
  • Vláknina 397.5 mg
  • Vitamín A 397.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté mozečky namočíme na půl hodiny do studené vody. Mezitím si připravíme 4 zapékací sáčky. Mozečky vyjmeme, přendáme do hrnce s vodou a octem a přivedeme k varu. Odstavíme, mozečky vyjmeme a necháme trochu vychladnout, nakrájíme na plátky. Plátky rozdělíme na porce do jednotlivých sáčků, posolíme, opepříme, posypeme nasekanými kapary a strouhaným sýrem, polijeme rozpuštěným máslem. Zapékáme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu