Lilek plněný kuřecím masem a sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Kuřecí prsa
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 27.3 mg
  • Draslík 790.4 mg
  • Vláknina 18628.6 mg
  • Vitamín A 18628.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostíme kuřecí maso a na 2 minuty vložíme do mixéru. Přidáme jarní cibulku, sherry, sójovou omáčku, sůl a sezamový olej.

  • 2

    Nařízneme každý lilek čtyřmi podélnými řezy tak, aby držel stonek celý plod pohromadě. Poté naříznuté lilky lehce rozevřeme a naplníme mletým kuřecím masem. Tupý konec a zářezy každého nadívaného lilku obalíme sezamovými semínky, zaprášíme moukou a lilky odložíme.

  • 3

    Připravíme si omáčku, do které se budou lilky namáčet. Smícháme sójovou omáčku s vývarem a sherry, vzniklou směs nalijeme do mělké misky a odložíme na pozdější použití.

  • 4

    Na teplotu 195 stupňů si rozehřejeme na pánvi olej a smažíme lilky po dvou cca 4 minuty. Poté je vyndáme naběračkou a necháme oschnout na ubrousku.

  • 5

    Podáváme s omáčkou.

  • 7

    Omáčka:

  • 8

    4 lžíce sójové omáčky

  • 9

    4 lžíce zeleninového vývaru

  • 10

    3 lžíce sherry

Komentáře k receptu