Polévka z červené řepy s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mrkev kořen
  • 120 g Zelí kysané
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 150 g Červená řepa
  • 100 g Klobása uzená
  • 30 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 1053.9 mg
  • Vláknina 31903.2 mg
  • Vitamín A 31903.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kyselé zelí, mrkev, petržel a cibuli očistíme a nakrájíme. Klobásu krájíme na kolečka.

  • 2

    Hovězí maso dáme vařit vcelku do studené a osolené vody s celým pepřem a bobkovým listem. Po půl hodině varu přidáme červenou řepu, kyselé zelí, mrkev, petržel, cibuli a klobásu.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na kostky a vrátíme ho zpět do polévky.

  • 4

    Nakonec přilijeme kyselou šlehačkovou smetanu.

Komentáře k receptu