Zahuštěná smetanová polévka z červené řepy se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Petržel kořen
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.25 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Červená řepa
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 843 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 805.8 mg
  • Vláknina 11282.7 mg
  • Vitamín A 11282.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu oloupeme a pokrájíme na kousky. Červenou řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme.

  • 2

    Kořenovou zeleninu vaříme ve vývaru doměkka. Řepu zakapeme octem, přidáme 100 ml vývaru ze zeleniny a na másle dusíme doměkka.

  • 3

    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme scezený zeleninový vývar (zeleninu odložíme), a na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Poté přimícháme zeleninu, uvařenou řepu, sůl a povaříme. Poté polévku rozmixujeme a necháme přejít varem.

  • 4

    Před podáváním do polévky zašleháme smetanu.

Komentáře k receptu