Pikantní kuřecí maso se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Cuketa
  • 450 g Kuřecí prsa
  • 170 g Hrachové lusky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 4 ks Celer bulvový
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 0.18 hrnek Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 1961.7 mg
  • Vláknina 22374.8 mg
  • Vitamín A 22374.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 137.2 mg
  • Vitamín E 9.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Promícháme v misce kurkumu se zázvorem, solí, pepřem, cukrem, koriandrem a kmínem.

  • 2

    Na tenké plátky nakrájíme kuřecí maso, přidáme směs koření a zamícháme, aby se maso obalilo. Odložíme stranou.

  • 3

    Nakrájíme cibulku, papriky a celer na pěticentimetrové proužky. Cukety nakrájíme šikmými řezy na tenká kolečka a taktéž i hrachové lusky.

  • 4

    V pánvi rozpálíme dvě polévkové lžíce oleje a osmahneme na něm maso dozlatova. Poté jej vyndáme a uchováváme v teple. Na pánev přilijeme další olej a osmahneme cibulku s celerem, paprikou a cuketou na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne a nebude mít zlatavý nádech. Vmícháme hrachové lusky a smažíme dvě minuty.

  • 5

    Nakonec přidáme kuřecí maso s limetkovou šťávou a medem. Dvě minuty povaříme a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu