Pikantní kuřecí maso se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 150 g Tuk
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sůl
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Protlak rajčatový
  • 200 g Šunka dušená
  • 20 g Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1303 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 100.3 mg
  • Draslík 414.4 mg
  • Vláknina 1320 mg
  • Vitamín A 1320 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa (nebo stehna) omyjeme a nakrájíme přes vlákno na kousky.

  • 2

    Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nebo na plátky nakrájenou zeleninu a osmahneme s cibulí dorůžova.

  • 3

    Potom přidáme nakrájené maso, znovu osmahneme, přidáme máslo, zaprášíme prosátou moukou, promícháme a ještě osmahneme.

  • 4

    Přidáme rajčatový protlak, rozetřený česnek, přilijeme víno, vše mírně osolíme a za občasného promíchání krátce podusíme.

  • 5

    Nakonec v pokrmu prohřejeme šunku, nakrájenou na malé plátky nebo na nudličky.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu