Kuřecí řezanka s husími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 200 g Játra husí
  • 100 g Cibule
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 15 g Pažitka
  • 15 g Sůl
  • 400 g Rýže dušená
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Víno bílé
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1843 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 353.5 mg
  • Draslík 792.3 mg
  • Vláknina 3932 mg
  • Vitamín A 3932 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso a husí játra nakrájíme na větší kostky, cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky, pažitku posekáme.

  • 2

    V pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme kostky masa a jater, lehce orestujeme, přidáme cibuli a žampiony, osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme vínem. Na prudkém ohni necháme víno z poloviny vyvařit a zalijeme vývarem. Dusíme půl hodiny. Dochutíme solí, pepřem, přisypeme pažitku, přilijeme trochu smetany a povaříme pár minut. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.

Komentáře k receptu