Kuřecí řezanka na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 150 g Slanina vepřová
  • 80 g Cibule
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 400 g Brambory pečené
  • 150 ml Víno červené
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Koňak Armaňak
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2064 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 121.5 mg
  • Draslík 1428.3 mg
  • Vláknina 17309.5 mg
  • Vitamín A 17309.5 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky.

  • 2

    Pánev necháme na ohni rozehřát, přisypeme kostičky slaniny a částečně je vyškvaříme. Jakmile pustí tuk, přisypeme cibuli a maso. Orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme plátky žampionů, podlijeme červeným burgundským vínem, armaňakem, necháme z části vyvařit a zalijeme troškou vývaru. Dusíme doměkka a tekutinu necháme téměř vyvařit.

  • 3

    Hotový pokrm podáváme se opečenými bramborami.

Komentáře k receptu