Kuřecí polévka s čerstvými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 3 g Zázvor celý
  • 20 g Kuřecí prsa
  • 50 g Petržel - nať
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 20 ml Limetková šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 3.2 mg
  • Draslík 562.2 mg
  • Vláknina 3075 mg
  • Vitamín A 3075 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej a zprudka na něm 4 minuty orestujeme čerstvé hříbky nakrájené na kousky, nakrájený zázvor a česnek.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu 2 l vody, vložíme do něj omytá kuřecí prsa nakrájená na menší kusy, přidáme orestovanou směs a vaříme na mírném ohni, dokud maso není měkké. Vývar zcedíme do jiného hrnce, vrátíme kuřecí maso, které nakrájíme na nudličky, limetkovou šťávu a žampiony nakrájené na plátky, osolíme, zvolna vaříme asi 10 minut. Při servírování každou porci ozdobíme hrstkou nasekané petrželky.

Komentáře k receptu