Křupavé knedlíčky z vepřového masa protkané nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 170 g Nudle vaječné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1349 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 125 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 169 mg
  • Draslík 437.1 mg
  • Vláknina 3294.7 mg
  • Vitamín A 3294.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 9.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme vepřové s česnekem, ústřicovou omáčkou, rozšlehaným vejcem, koriandrem a strouhankou. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Prohněteme maso, aby vznikla lepkavá směs, z té uválíme knedlíčky o velikosti vlašského oříšku.

  • 3

    Necháme v hrnci s vařící vodou spařit nudle 3 minuty. Poté nudle scedíme, opláchneme proudem studené vody, necháme okapat.

  • 4

    Kolem každého knedlíčku obalíme 5 nudliček tak, aby ho obepínaly ze všech stran a navzájem se křížily.

  • 5

    Rozehřejeme si na pánvi olej, knedlíčky osmahneme dozlatova. Jakmile začnou knedlíčky hnědnout, vyndáme je a necháme okapat. Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.

Komentáře k receptu