Chilli s masem neboli chilli con carne

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 425 g Fazolové lusky zelené
  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 100 g Kukuřice
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 1032.8 mg
  • Vláknina 9380.1 mg
  • Vitamín A 9380.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku a červenou papriku, zbavenou semen a nakrájenou na kostky, osmažíme do měkka v teflonové pánvi na rozehřátém oleji; po přidání mexického chilli koření ještě půl minuty smažíme, pak přidáme mleté hovězí maso a smažíme do zhnědnutí. Přimícháme nakrájená konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, konzervované červené fazole, scezené a propláchnuté, vyloupanou kukuřici, čerstvý koriandr, sůl a pepř.

Komentáře k receptu