Čínská kuřecí polévka s bambusem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Šunka od kosti
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 80 g Bambusové výhonky
  • 40 g Houby sušené
  • 5 g Zázvor celý
  • 100 g Sůl
  • 300 g Zelí čínské
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Víno rýžové čínské
  • 5 ml Olej sezamový
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Cibule
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 5191 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 45.5 mg
  • Draslík 559.8 mg
  • Vláknina 2855.8 mg
  • Vitamín A 2855.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce ve 3 l vody dáme vařit kuřecí prsa, cibuli, zázvor, nasekané bambusové výhonky a hrst sušených hub. Na mírném ohni povaříme asi 40 minut, až je maso měkké. Přidáme na kostky nakrájenou šunku, 2 lžíce rýžového vína, vaříme dalších 5 minut. Na závěr přidáme čínské zelí pokrájené na proužky, osolíme, opepříme, povaříme 2 minuty. Vyjmeme maso, které nakrájíme na kousky a rozdělíme do misek, přelijeme horkou polévkou. Na dochucení podáváme v misce mimo omáčku, kterou zhotovíme ze 2 lžic sojové omáčky, lžičky sezamového oleje a nadrobno nasekané jarní cibulky.

Komentáře k receptu