Zmrzlina plombiéres
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 420.2 mg
 - Draslík 50 mg
 - Vláknina 960 mg
 - Vitamín A 960 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko s mandlovým práškem smícháme a uvedeme za stálého míchání k varu.
 - 
                                2
Odstavené z plotny necháme vystydnout, poté propasírujeme přes sítko.
 - 
                                3
Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem do bělavé pěny.
 - 
                                4
Přilijeme mléko, přelijeme do hrnce a vaříme do zhoustnutí a poté odstavíme z plotny a šleháme do vychladnutí.
 - 
                                5
Ze smetany vyšleháme šlehačku a vmícháme ji do krému.
 - 
                                6
Kandované ovoce pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                7
Do formy na hřbet vlijeme část krému, posypeme kandovaným ovocem a zalijeme zbytkem krému.
 - 
                                8
Necháme 24 hodin v mrazničce chladit.
 - 
                                9
Před podáváním formu namočíme krátce do horké vody, zmrzlina poté půjde lépe vyklopit.