Salát s kuřecím masem a mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Ředkvička
  • 40 g Sezam - semena
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 100 g Cibulka jarní
  • 10 g Koření grilovací
  • 100 g Červená řepa sterilovaná
  • 10 ml Hořčice
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej sezamový
  • 20 ml Ořechový olej
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Salát hlávkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 781 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 640.6 mg
  • Vláknina 11330 mg
  • Vitamín A 11330 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na 4 porce, jemně naklepeme, okořeníme grilovacím kořením, zakryjeme fólií a necháme v lednici půl hodiny uležet.

  • 2

    Mezitím si připravíme zálivku: V misce důkladně promícháme citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a sezamový olej a semena. Nakrájíme jarní cibulku na kolečka, omyté ředkvičky na plátky a spolu se scezenou sterilovanou řepou a posekanými ořechy smícháme v míse. Mango oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na slabé plátky, ihned opečeme na lžíci rozpáleného oleje asi 2 minuty z obou stran a odložíme na další použití.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme ořechový olej a kuřecí prsa opečeme asi 8 minut z každé strany tak, aby maso bylo měkké a na povrchu opečené.

  • 4

    Na mělkou mísu rozložíme opraný natrhaný hlávkový salát(srdíčko necháme na ozdobení), na něj navršíme zeleninovou směs, poklademe plátkem opečeného manga a porcí kuřete, zakapeme zálivkou a ozdobíme čtvrtinou rozkrojeného salátového srdíčka.

Komentáře k receptu