Čínský salát s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 680 g Kuřecí prsa
  • 85 g Fazolové výhonky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Koření pěti vůní
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Arašídová pomazánka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 194 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 921.9 mg
  • Vláknina 8338 mg
  • Vitamín A 8338 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou. Přidáme lžíci sójové omáčky, prášek z pěti druhů koření a trochu citronové šťávy. Zakryjeme, přivedeme k varu, povaříme cca 20 minut.

  • 2

    Okurku oloupeme, nakrájíme na kratší tenké proužky, nasypeme do cedníku, osolíme a zakryjeme zatíženým talířem. Necháme stát půl hodiny a pod cedník umístíme nádobu.

  • 3

    Kuřecí maso vyjmeme z hrnce, necháme chvíli vychladnout, odstraníme kůži a kousky masa přejedeme válečkem, aby změkly. Nakrájíme na tenké nudličky a odložíme.

  • 4

    V pánvi rozpálíme slunečnicový a sezamový olej. Za stálého míchání na něm opražíme sezamová semínka cca půl minuty. Vmícháme zbytek sójové omáčky a rýžové víno. Přidáme na tenké kousky nakrájenou mrkev a za stálého míchání povaříme 2-3 minuty. Mrkev z hrnce opět vyjmeme.

  • 5

    Nasolenou okurku opláchneme, usušíme papírovou utěrkou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, fazolové výhonky, uvařenou mrkev a veškerou šťávu, která zůstala v pánvičce. Důkladně promícháme s masem, přemístíme do mělkého talíře, zakryjeme, necháme hodinu chladit. Mezitím jednou promícháme.

  • 6

    Na zálivku utřeme arašídovou pomazánku s citronovou šťávou, sezamovým olejem a mletým chilli. Přilijeme trochu horké vody a vymícháme těsto. Na závěr přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a důkladně promícháme.

  • 7

    Kuřecí maso se zeleninou rozdělíme na talíře, zalijeme zálivkou a podáváme.

Komentáře k receptu