Zeleninový salát s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Fazolky mražené
  • 120 g Brokolice
  • 60 g Sójové výhonky
  • 230 g Sýr sójový - Tofu
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Cibule červená
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kari pasta červená
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 332 mg
  • Vláknina 13556 mg
  • Vitamín A 13556 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tofu opečeme ve woku na oleji do zlatova a odložíme stranou.

  • 2

    Do rozehřátého oleje přidáme plátky cibule, nasekanou jarní cibulku, nakrájený česnek a mrkev. Dvě minuty pečeme, pak přidáme fazolky, růžičky brokolice, nudličky papriky a špalíčky cukety. Restujeme na prudkém ohni 5 minut. Vmícháme výhonky, pastu, omáčku, ocet a cukr. Tofu položíme na vršek salátu.

Komentáře k receptu