Krupicový knedlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Pšeničná krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 141.2 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 1440 mg
  • Vitamín A 1440 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko osolíme a svaříme s máslem. Tenkým pramínkem sypeme do mléka krupici a stále mícháme, až vzkypí a zhoustne.

  • 2

    Po vychladnutí vmícháme 2 vejce a žemle nakrájené na kostičky a opražené na másle. Necháme odpočinout.

  • 3

    Potom vytvarujeme knedlíky a vložíme je do osolené vařící vody. Nezakryté vaříme mírným varem asi 15 minut.

Komentáře k receptu