Krupicový knedlík v ubrousku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 240 g Pšeničná krupice
  • 250 g Žemle tuková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 302.2 mg
  • Draslík 124 mg
  • Vláknina 2902 mg
  • Vitamín A 2902 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupici zalijeme vlažným osoleným mlékem a necháme bobtnat asi 2 hodiny.

  • 2

    Potom přidáme žloutky, kypřicí prášek, nakrájenou osmaženou žemli a nakonec sníh z bílků. Těsto zlehka zamícháme, zabalíme do mokrého ubrousku a vložíme do vařící vody.

  • 3

    Po chvilce varu zmírníme plamen, aby krupice zvolna bobtnala. Vaříme asi 40 minut.

  • 4

    Podáváme k pečením a ke zvěřině.

Komentáře k receptu