Skopové na mátě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 280 g Skopová krkovička
  • 85 g Fazolové lusky zelené
  • 230 g Špenát listový čerstvý
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1030 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1317.1 mg
  • Vláknina 9560.1 mg
  • Vitamín A 9560.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veškerý přebytečný tuk odstraníme a krkovici nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme slunečnicový a sezamový olej a maso dohněda orestujeme. Poté vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

  • 2

    Mezitím v pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Přidáme zelené fazolky rozkrojené napůl a za stálého míchání restujeme další cca 3 min.

  • 3

    Poté přidáme špenát, plátky masa, ústřicovou a rybí omáčku, cukr a citronovou šťávu, za stálého míchání vaříme cca 3-4 min.

  • 4

    Hotové jídlo posypeme nakrájenou mátou, dochutíme kořením a podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu