Okurky glazované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Okurka salátová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 387.9 mg
  • Vláknina 2710 mg
  • Vitamín A 2710 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme, zbavíme jaderníků a pokrájíme na půlcentimetrové nudličky. Vložíme je na 2 minuty do vařící osolené vody a ocedíme.

  • 2

    V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme okurky a dusíme je a glazujeme pod pokličkou. Občas kastrol natřeseme.

  • 3

    Nakonec pokrm osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu