Pastevecký salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 5 ks Ředkvička
  • 1 ks Petržel - nať
  • 16 ks Olivy černé
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Paprika zelená
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 894 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 5082 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 842.8 mg
  • Vláknina 44358 mg
  • Vitamín A 44358 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nejprve spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nasekáme najemno. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulku očistíme a nasekáme. Všechnu zeleninu smícháme v míse a přidáme nasekanou petrželku.

  • 2

    Dresink smícháme z olivového oleje, citronové šťávy, octa a soli a zalijeme jím salát.

  • 3

    Dozdobíme ředkvičkami nakrájenými na plátky a olivami. Podávat můžeme s chlebovou plackou.

Komentáře k receptu