Fazolové lusky v koprové omáčce po vídeňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.0625 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 341.4 mg
  • Vláknina 8012.8 mg
  • Vitamín A 8012.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolové lusky očistíme, omyjeme a šikmo pokrájíme. Uvaříme je v malém množství osolené vody doměkka.

  • 2

    Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji a přidáme petrželku. Vše zalijeme kyselou smetanou a vývarem.

  • 3

    Hustou omáčku promícháme, osolíme, opepříme, ochutíme octem a česnekem.

  • 4

    Nakonec přidáme okapané lusky a jemně nasekaný kopr. Vše ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu