Telecí pečeně v listovém těstě
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 41 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 355.9 mg
- Draslík 1027.7 mg
- Vláknina 3612.3 mg
- Vitamín A 3612.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Smícháme se strouhankou, 1 žloutkem, 50 g másla a pokrájenými bylinkami. 
- 
                                2Vše osolíme a opepříme. 
- 
                                3Maso podélně nařízneme a směsí naplníme. Maso zajistíme nití, neutahujeme příliš silně. 
- 
                                4Máslo rozpustíme a necháme na něm osmahnout maso. 
- 
                                5Osolíme, opepříme a přiklopené necháme dusit 30 minut. 
- 
                                6Poté maso vyjmeme a necháme vystydnout. 
- 
                                7Těsto rozválíme na obdélník. 
- 
                                8Maso zabalíme do těsta, spoje potřeme rozšlehaným žloutkem a dobře přitlačíme. 
- 
                                9Pečeme při 225 °C 40 minut. 
- 
                                10Rajčata rozpůlíme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na pánvi. 
- 
                                11Maso servírujeme s oblohou z rajčat. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        