Sekaná pečeně z telecího a vepřového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso libové
  • 750 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Nové koření celé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 284.4 mg
  • Draslík 466.1 mg
  • Vláknina 994.5 mg
  • Vitamín A 994.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1105.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí i vepřové maso očistíme, omyjeme, a rozkrájíme na menší kousky. Umeleme ho s namočenými a vymačkanými žemlemi.

  • 2

    Na části másla necháme dusit rozkrájenou cibuli a petrželovou nať, přidáme česnek utřený se solí, špetku nastrouhané citrónové kůry, vše přidáme k masu a řádně zamícháme.

  • 3

    Vejce na másle umícháme a taktéž přidáme k umletému masu. Dle potřeby přisolíme, řádně maso vypracujeme a vytvoříme 2 středně dlouhé šišky.

  • 4

    Šišky vložíme na dobře máslem vymaštěný pekáč a za mírného podlévání vodou a polévání šťávou pečeme zhruba 1 hodinu.

  • 5

    Zatím z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru a smetanou, řádně rozmícháme, přilijeme šťávu z pečeně, přidáme nové koření, nasekané kapary, špetku citrónové kůry a necháme přejít varem. Poté ji přecedíme.

  • 6

    Jako přílohu podáváme noky, knedlíky a těstoviny.

Komentáře k receptu