Hovězí se šunkou grilované v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 50 g Pórek
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 6 g Petržel - nať
  • 80 g Mrkev kořen
  • 60 g Šunka parmská
  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 50 g Celer - nať
  • 700 ml Beaujolais
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 73.3 mg
  • Vláknina 2930.3 mg
  • Vitamín A 2930.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Přidáme bylinky a vše přendáme do zapékací mísy.

  • 3

    Maso omyjeme a očistíme, maso rozložíme na zeleninu.

  • 4

    Dobře osolíme a opepříme, zalijeme vínem a necháme v chladu 60 minut marinovat.

  • 5

    Plátky šunky rozprostřeme, na ně přendáme plátky masa a srolujeme. Zajistíme párátky.

  • 6

    Připravíme si 4 obdélníky alobalu, potřeme je máslem, přendáme na ně závitky a trochu zeleninové směsi s marinádou. Dobře zabalíme.

  • 7

    Necháme 30 minut grilovat, občas otočíme.

Komentáře k receptu