Hovězí polévka se šunkou (nebo lančmítem)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 300 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 20 g Chilli koření mleté
  • 100 g Mrkev kořen
  • 20 g Glutasol
  • 20 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Vejce slepičí
  • 20 g Kari koření
  • 500 g Šunka dušená
  • 1800 ml Vývar z hovězích kostí
  • 80 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1537 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 118.6 mg
  • Draslík 893.6 mg
  • Vláknina 3635.4 mg
  • Vitamín A 3635.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do procezeného vývaru z hovězích kostí dáme očištěný, opláchnutý a na drobno nakrájený pórek, očištěnou a na malé kostičky nakrájenou mrkev a na kousky nakrájené fazolové lusky. Vše uvaříme doměkka.

  • 2

    Potom do vývaru s uvařenou zeleninou zamícháme rozšlehaná vejce a přidáme na nudličky nakrájenou šunku (nebo lančmít). Přilijeme víno, přidáme glutasol, čili koření, kari koření, sůl a krátce povaříme.

  • 3

    Při podávání do polévky dáváme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře k receptu