Pečená kachna s játrovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Karotka
  • 100 g Játra husí
  • 100 g Játra kachní
  • 100 g Strouhanka
  • 20 g Sůl
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín drcený
  • 800 g Brambory vařené
  • 1600 g Kachna mražená
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 983 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 1464 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 164.5 mg
  • Draslík 459 mg
  • Vláknina 5578.8 mg
  • Vitamín A 5578.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní i husí játra nakrájíme na malé kousky nebo umeleme na strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, česnek prolisujeme.

  • 2

    Husí a kachní játra smícháme se strouhankou, mlékem, vejcem, česnekem, solí, pepřem a vypracujeme nádivku.

  • 3

    Kachnu omyjeme, ochutíme solí, pepřem, kmínem, naplníme nádivkou a povrch trochu pomažeme máslem.

  • 4

    V pekáči rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibuli, karotku, krátce orestujeme, přiložíme kachnu, podlijeme vývarem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu a půl, kdy maso potíráme výpekem a podléváme vodou.

  • 5

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu