Kreolská karbonáda
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 120 g Jablka
 - 200 g Kompot ananasový
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 80 g Mrkev kořen
 - 150 g Pórek
 - 200 g Rajčata
 - 1000 g Tykev
 - 6 g Majoránka
 - 750 g Hovězí maso zadní
 - 60 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 160 g Paprika červená
 - 6 g Tymián čerstvý
 - 10 g Petržel kudrnka
 - 150 ml Víno bílé
 - 50 ml Olej stolní
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 130.8 mg
 - Draslík 1158.6 mg
 - Vláknina 16461.5 mg
 - Vitamín A 16461.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 119.6 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Oloupeme česnek a cibuli a pokrájíme na drobné kousky.
 - 
                                3
Olej s máslem necháme rozehřát, osmažíme na něm maso. Přidáme cibuli a česnek a necháme zezlátnout, poté přimícháme zeleninu.
 - 
                                4
Podlijeme ananasovou šťávou a vínem. Přilijeme vodu tak, aby směs byla zcela ponořená.
 - 
                                5
Osolíme, opepříme a přidáme koření.
 - 
                                6
Přiklopené necháme péct při 200 °C.
 - 
                                7
Tykev na vršku odkrojíme, vyjmeme semínka a vlákna, dužinu vydlabeme, pokrájíme na kostičky a po 45 minutách pečení přidáme k masu.
 - 
                                8
Pečeme dalších 15 minut, poté přimícháme pokrájená jablka, ananas a kukuřici.
 - 
                                9
Vše osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželí a přendáme do vydlabané tykve.
 - 
                                10
Ihned podáváme.