Roštěná po milánsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Tuk
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1395 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 111.8 mg
  • Draslík 503 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku přidáme rajčatový protlak, zastříkneme vývarem a rozmícháme. Velmi krátce povaříme, přisolíme a zjemníme máslem.

  • 3

    Nakonec na roštěnku přecedíme rajčatovou šťávu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu