Roštěná po rusku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 50 g Křen
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Žampiony - sterilované
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 200 g Červená řepa
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1505 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 121.8 mg
  • Draslík 617.1 mg
  • Vláknina 2046 mg
  • Vitamín A 2046 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme a na tuku rychleji opečeme. Současně s roštěnou opečeme plátek slaniny.

  • 2

    Výpek z masa zaprášíme trochou prosáté mouky, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozmícháme. Uvedeme do varu, přidáme polovinu dávky másla, přilijeme smetanu, přisolíme a procedíme.

  • 3

    Žampiony nakrájené na plátky podusíme se zbylým máslem a vložíme do smetanové šťávy.

  • 4

    Nakonec roštěnou přelijeme smetanovou šťávou se žampiony, ozdobíme plátkem slaniny, okapanou a drobně nakrájenou červenou řepou a strouhaným křenem.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu